De populairste vakantiebestemmingen van 2022

Waar gaat u naartoe op vakantie nu het weer mag? Die verre bestemming, die al een tijd op uw lijstje stond? Of blijft u ook dit jaar dichterbij huis? Wat het ook wordt, we wensen u alvast een heerlijke vakantie!

vrolijke vrouwelijke toerist kijkt uit over het landschap in Spanje

Volgens een recente peiling van de ANWB wil zo’n 80% van alle Nederlanders dit jaar op vakantie. Opvallend is dat de meeste van hen niet al te ver weggaan. Wij hebben de top vijf onder de loep genomen en brengen de hoogtepunten van de populairste vakantiebestemmingen van 2022 graag nog eens onder de aandacht.

Nummer 5: België

Het land van onze zuiderburen is altijd al populair voor een korte trip, maar wint steeds meer terrein als bestemming voor de zomervakantie. Geen wonder, het Belgische landschap is afwisselend en de leefstijl is bourgondisch! Of u nu naar de kust gaat om te genieten van zee en strand of de ruige Ardennen verkent. Of wat dacht u van de Haspengouw, de Betuwe van België? Daarnaast zijn er prachtige historische steden, zoals bijvoorbeeld Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Genoeg te doen dus in dat ‘kleine’ landje!

Nummer 4: Spanje

Spanje zal wel altijd in de top 5 van zomerbestemmingen blijven staan. Kustgebieden zoals Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol zijn trouwens het jaar door populaire bestemmingen. Maar ook het binnenland is steeds meer in trek. Voor Spanje geldt eigenlijk hetzelfde als voor België, maar dan met een stabielere zomerweersverwachting – en vaak wat hogere temperaturen. Vervang bourgondisch smullen door mediterraans genieten van heerlijke tapas en lokale wijnen en het Spaanse plaatje is compleet!

Nummer 3: Frankrijk

Frankrijk heeft in de afgelopen decennia vaak op nummer 1 gestaan als vakantiebestemming. Maar die score heeft het land de afgelopen drie jaar niet meer gehaald. Toch gaan veel Nederlanders er in de zomer nog altijd naartoe. Geen wonder, het is een prachtig land met nog meer variatie in landschappen dan de nummers 4 en 5 van deze lijst. Om over het aantal charmante steden en dorpen nog maar te zwijgen. Uiteraard eet en drinkt u ook goed in het land van de haute cuisine en de beroemdste wijnhuizen ter wereld. Niet voor niets luidt het gezegde: Leven als god in Frankrijk…

Nummer 2: Duitsland

Ook Duitsland heeft vakantiegangers veel te bieden. Van de kusten in het noorden tot het Alpine-hooggebergte in het zuiden en de groene heuvels en uitgestrekte bossen daartussen. Om nog maar te zwijgen over de vele kastelen en pittoreske stadjes en dorpjes. Hoewel u er dezelfde ‘leegte’ als in Frankrijk en Spanje kunt vinden, oogt die hier compleet anders. Ook wat betreft de inwendige mens zit het in Duitsland wel goed. Denk aan de rijke ‘gutbürgerliche Küche’, de prachtige wijnen uit bijvoorbeeld de Palts, Baden-Württemberg en de Moezel en natuurlijk het beroemde Duitse bier!

Nummer 1: Nederland

Sinds 2020 hebben we ons eigen land herontdekt als ideale vakantiebestemming. Daardoor staat Nederland in 2022 voor het derde jaar op rij op de eerste plaats in de vakantie top 5. Terecht, vinden wij, er is in Nederland nog zoveel te ontdekken. Laat u verrassen door de schoonheid en afwisseling van de Wadden, ontdek de oude veenkoloniën of fiets door het prachtige landschap van Twente of de Achterhoek. Ga naar Zuid-Limburg, ons ‘binnenste buitenland’. Of wat dacht u van onze prachtige Noordzeekust en de gemêleerde landschappen van Utrecht en Brabant?

Checklists

Waar u ook naartoe gaat deze zomer, bereid u goed voor. Om u daarbij te helpen hebben wij de handige checklists Autovakantie en Huis veilig achterlaten. Of kijk even naar de Druktekalenders om de beste reisdagen te plannen. En mocht u nog vragen hebben over een reisverzekering, dan weet u ons te vinden!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag