Verkoeling zoeken op het water

Wat is er op een warme dag lekkerder dan verkoeling zoeken op het water? Heerlijk kabbelen met uw eigen bootje of in een huursloep. Of spelen met de wind aan boord van een zeilboot. Maar let op, ook op het water gelden verkeersregels!

Boot langs een met bomen omzoomde smalle gracht in de zonsopgang bij Weesp. Rustig en gezellig dorp vol grachten en groen vlakbij Amsterdam.

Zo heeft de beroepsvaart altijd voorrang op pleziervaart en gaan zeilboten, kano’s en roeiboten voor motorjachten en sloepen. Op de website van de Hiswa vindt u een handig overzicht van de belangrijkste regels. Leer ze goed uit uw hoofd. Of volg een cursus en haal uw vaarbewijs. Dat is trouwens verplicht als u een boot bestuurt die langer is dan 15 meter of die 20 kilometer per uur of sneller kan.

Bootje huren

Bent u van plan een bootje te huren? Neem dan de voorwaarden van de verhuurder goed door en vraag of er een cascoverzekering is afgesloten voor de boot. In principe bent u namelijk zelf aansprakelijk, mocht u schade varen.

Uw eigen aansprakelijkheidsverzekering dekt die schade alleen als u in een kano, roeiboot of kleine zeilboot vaart. Lees de voorwaarden van uw verzekering nog even door als u precies wilt weten wanneer u erop kunt terugvallen. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust even contact met ons op, dan zoeken wij het voor u uit.

Eigen boot verzekeren

Als u zelf een boot heeft, is het verstandig om een bootverzekering af te sluiten. De premie daarvan is onder andere afhankelijk van de lengte, het bouwjaar, de motor en de dagwaarde. En uiteraard speelt ook het soort dekking dat u kiest een rol.

Net als bij een autoverzekering heeft u namelijk de keuze uit WA-dekking, beperkt cascodekking en allrisk-dekking. Met die laatste kunt u ook schade claimen als die door uw eigen schuld aan uw boot ontstaat. Een bootverzekering dekt trouwens ook schade als er iemand anders aan het roer staat, mits die toestemming heeft om gebruik te maken van uw boot.

Meer weten

Hoe u ook gaat genieten van het water deze zomer, we wensen u veel plezier en een behouden vaart. Heeft u een vraag over een lopende bootverzekering? Of bent u op zoek naar de best passende bootverzekering voor uw (nieuwe) sloep, zeilboot of motorjacht? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag